Ο συγγραφεας

CLOSE UP 0260Ο Γιώργος Στόγιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Ρέθυμνο και στη Λευκωσία. Ως ιδρυτής της θεατρικής ομάδας De Gustimus, έχει σκηνοθετήσει και παίξει σε έργα των Βιτράκ, Σαίξπηρ, Βάις, Καναβούρα, Μάμετ, Βίτκιεβιτς σε παραστάσεις στην Κρήτη και στην Αθήνα.

Έχει μεταφράσει το έργο Rites της Maureen Duffy για την ομάδα «Double Bind» και έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει για παιδικό θέατρο έργα των Σαίξπηρ, Μπρεχτ, Αριστοφάνη, Ντίκενς, Τριβιζά.

Έχει εργαστεί ως ραδιοφωνικός παραγωγός και ως Dj στο Ρέθυμνο και τη Λευκωσία. Αρθρογραφεί για πολιτικά και πολιτιστικά θέματα στην εφημερίδα Πολίτης και στο blog Φελέκι. Συνεργάζεται με το διαδικτυακό βιβλιοφιλικό περιοδικό Bookstand, την «Εφημερίδα των Συντακτών» και το mic.gr .Έχει γράψει διηγήματα και κριτικές παρουσιάσεις δίσκων και ταινιών για φοιτητικά έντυπα και fanzine.

Σήμερα εργάζεται με παιδιά μεταναστών στην Παλιά Πόλη της Λευκωσίας.

Το διήγημά του με τίτλο «Θα μπει μία τάξη» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και το «Καλοκαίρι (και η ζήση είναι εύκολη)» στο One:Story. Συμμετείχε στο συλλογικό έργο Tweet Stories.

Το Εαρινό Εξάμηνο είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Απόπειρα.

E-mail: georgerena@cytanet.com.cy

Facebook: http://www.facebook.com/people/George-Stogias/547049082

Advertisements