Στο αίθριο του Πανδοχείου, 130. Γιώργος Στόγιας

by giorgosstogias

Μερικές συνεντεύξεις είναι σαν υποχρεωτικό φιλί στο στόμα. Άλλες είναι σαν γεύμα εργασίας ενός βασιλιά για μία ημέρα.

Στο Πανδοχείο του Λάμπρου Σκουζάκη είχα την τύχη και την τιμή για το δεύτερο. Εννοείται ότι καταχράστηκα της φιλοξενίας, λαμβάνοντας ως δεδομένη την ανοχή του στην εξομολογητική μου διάθεση και βρίσκοντας ευκαιρία να αναπτύξω τις ιδέες και τις προτιμήσεις μου για τη λογοτεχνία, την κριτική και το θέατρο.

Ελπίζω όλο αυτό να έχει για τον αναγνώστη περισσότερο ενδιαφέρον από αυτοαναφορικές γυμναστικές επιδείξεις. Να είναι μια πρόσκληση για συνάντηση.

Πανδοχείο

γσ jpgΠερί γραφής

Θα μας συνοδεύσετε ως την θύρα του τελευταίου σας βιβλίου;

Ευχαρίστως, σας προτείνω όμως να πάμε στις 04:48, όπως ήταν ο τίτλος του τελευταίου έργου της Σάρα Κέιν, μήπως πάρουμε καμιά λογική κουβέντα από τους ήρωές του. Την υπόλοιπη ημέρα, στα μαθήματα, στα ρακάδικα, στα μπαρ, στις ερωτοτροπίες και στις παραισθήσεις, δεν πρόκειται να μας δώσουν ιδιαίτερη σημασία, υπεροπτικοί και αγενείς μέσα στον φοιτητόκοσμό τους. Τέτοιες στιγμές όμως είναι σαν να προσγειώνονται βίαια στην πραγματικότητα (που οι ίδιοι αμφισβητούν ότι υπάρχει). Ανάμεσα στα συντρίμμια μπορεί να βρούμε το μαύρο κουτί που περιέχει τόσο τους χειρισμούς που οδηγούν κάθε νύχτα στο οιονεί μοιραίο ατύχημα, αλλά και πιο πίσω, τον σχεδιασμό της πτήσης.   

earino  front coverΈχετε γράψει σε τόπους εκτός του γραφείου σας/σπιτιού σας;

Ο ιδανικός μου τόπος για να γράφω θα ήταν ένα ηχομονωμένο διαφανές γυάλινο δωμάτιο σε ένα πολυσύχναστο καφεστιατόριο όπου κανείς δεν θα μου δίνει σημασία και…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 3.370 επιπλέον λέξεις

Advertisements